Participatory
     universe0031anke is een kunstenaarsduo, bestaande uit Anina Jonker en Kees Bottenberg. Ontstaan uit de gezamenlijke behoefte vorm te kunnen geven aan De zoektocht. De zoektocht naar the participatory universe. Spelenderwijs testen we materialen, vormen, talen, tijden, geluiden en dat wat we tegenkomen naar hun eigenschappen, en of ze daarin voldoen aan de voorwaarden van het universum.
We zoeken naar het zijn van het mens binnen de ruimte. Met op een gegeven moment een situatie waarin geen tijdelijke mogelijkheden zich meer kunnen openbaren. Die vaste vorm is de concrete, maar persoonlijke werkelijkheid.
Dat wat nu al een vaste vorm krijgt toegewezen is niet het universum zelf, het universum bestaat immers slechts uit herinneringen naar de toekomst. De vormen die we zien zijn reisverslagen van De zoektocht.
Het idealistische universum zou een realistische vorm moeten krijgen voor het de concrete werkelijkheid kan zijn. Dit in ieder geval door kunst ondefinieerbaar te laten en het intuïtieve doel niet te verliezen. Eigenlijk is het doel om ons op diverse tijd- en ruimtezones, binnen het huidige universum van energiegolven en materie, te kunnen bevinden.
Exhibtions

Vaaggrond
25 sept 2017 - 3 jan 2018

Master Apprentice KunstpodiumT
2017

HKU Exposure
2017

Home is where the heART is
2016

Kunsthal45 'Fotoroute Den Helder'
2014

Stedelijk Museum Zwolle 'Beter dan Brood'
2009Contact

0031anke@gmail.com